1. Anasayfa
  2. Evde Ek İş

2019 İçin Harika Düşük Sermayeli 9 İş Fikri

2019 İçin Harika Düşük Sermayeli 9 İş Fikri
1

Yeni bir yıla girdik ve yeni bir yıl birçok insan için yeni planlamalar, yeni iş fikirlerinin hayata geçirilmesi anlamına geliyor. Eğer siz de 2019 yılında harika yeni bir iş fikrini hayata geçirmek istiyorsanız, diğer birçok iş fikrine göre daha ön plana çıkabilecek iş fikirlerine yönelebilirsiniz. Bu rehberde daha düşük / az sermayeye sahip girişimci ve yatırımcılar için iş fikirleri yer almaktadır.

2019 yılında sizi bir adım öne çıkartabilecek ve yüksek potansiyel içeren düşük sermaye ile kurulabilecek 9 iş fikrine hep birlikte göz atalım…

1. MİNİMALİST ORGANİZATÖR

minimalizm

İlginç ama kesinlikle yeni ve harika bir sektör. İnsanlar artık özellikle sosyal medyanın ve ünlülerin etkisiyle minimalizme daha fazla yönelmiş durumda. Ancak yıllarca kullandığı ürün ve hizmetleri kullanmak konusunda zorlanan insanlar, minimalizm konusunda profesyonel uzmanlara ihtiyaç duyuyor.

Mekanları daha işlevsel ve konforlu hale getirmekten hoşlanan biriyseniz, bu iş tam size göre olabilir. Öncelikle kendi veya arkadaşlarınızın evinizi düzenleyerek, başlangıç ve iş sonundaki görselleri sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak daha büyük bir kitleye ulaşabilirsiniz.

2. TEMİZLİK SERVİSİ

temizlik

Yıllardır harika bir sektör olan temizlik hizmetleri, son dönemde ise Türkiye’de daha aktif. Çünkü 1+1 evlere çok yoğun bir ilgi var ve bu evler genellikle birkaç günlüğüne kiralanıyor veya tek bir kişinin yaşadığı için genellikle sıklıkla temizlik için başka birine ihtiyaç duyuluyor. Büyük şehirlerden, en küçük ilçelere kadar mutlaka değerlendirmeniz gereken bir sektör, hızla büyüyor. Ek bilgiler için Temizlik Şirketi Kurmak adlı rehberimize göz atın.

3. METİN YAZARLIĞI

makale yazmak

Artık internet olmazsa olmaz bir konu ve en küçük şirketler dahi internet sitesi kuruyor. Ancak bu internet sitelerinde özellikle ürün tanıtımları, hakkımızda gibi sayfalar için sıklıkla profesyonel metinlere ihtiyaç duyuluyor. Ürünleri net ve profesyonel bir şekilde tanıtmak, hakkımızda gibi gönderiler oluşturmak konusunda klavyenize güveniyorsanız, iş hacmi giderek büyüyor. Başarılı bir portföy oluşturarak, önemli gelirler elde edebilirsiniz. Ek bilgiler için Makale / Yazı Yazarak Para Kazanmak rehberimize göz atın.

4. EVDE BAKIM HİZMETİ

Dadı Bebek Bakıcısı

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

Gün geçtikçe evde bakım hizmeti alanların sayısında önemli artışlar yaşanmaya devam ediyor. Bu kapsamda ister sermayesiz olarak kendi başınıza evde bakım hizmeti verin, isterseniz de sermayeniz varsa eğer evde bakım hizmeti veren bir işletme kurun; her durumda karlı ve para kazandıran bir iş fikri. Bebekler, çocuklar ve yaşlılar için hizmet sağlanabilir. Özellikle yaşlı nüfusun artışı ile birlikte yaşlılara odaklanmanız daha mantıklı olabilir.

5. ÇEVİRİ HİZMETLERİ

çeviri

Türkiye’de şirketler gün geçtikçe daha fazla uluslararası arenada yer ediniyor. Bu kapsamda işletmeler daha fazla çeviriye ihtiyaç duyuyor. Sadece internet sitelerinin çevrilmesi için bile şirketler önemli düzeyde para harcıyor. Eğer çeviri konusunda uzman seviyesine gelebilirseniz ve birkaç önemli referans alabilirseniz çok karlı bir iş. Üstelik İngilizce dışında bildiğiniz her ek dil çok ciddi potansiyel sağlayacak. Ek bilgiler; Çeviri Yaparak Para Kazanmak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  DAGİ Giyim Bayilik

6. DİJİTAL PAZARLAMA

pazarlama

Artık pazarlama bambaşka bir boyuta evrilerek özelikle dijital hale gelmeye başladı. Sosyal medya, internet siteleri, reklam platformları, SEO gibi konularda kendinizi geliştirerek ve bu platformlardaki pazarlama fırsatlarını kullanarak sadece evden bile eşsiz bir iş başlatabilirsiniz.

Elbette dijital pazarlama çok kapsamlı bir konudur, zaman zaman konu ile ilgili olarak devasa şirketler ile rekabet halinde olacaksınız. Bu nedenle bir bireysel iş başlattıysanız, günden güne değişen şartlara ayak uydurmalısınız.

7. MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME

mobil-uygulama

Elimizden düşürmediğimiz cep telefonlarının sayısı her geçen gün artıyor. Bu artışa paralel olarak da mobil uygulamalardaki talep patlaması da devam ediyor. Mobil uygulama konusunda kendinizi geliştirerek eşsiz bir işe giriş yapabilirsiniz.

Son dönemde online kurs platformlarında en çok satılan eğitimler genellikle mobil uygulamalar ile alakalı. Bu da sektöre olan talebin her düzeyde arttığını söylemek mümkün.

Mobil uygulama sektörü devasa büyüklükte, sektöre bireysel olarak girip kendi uygulamalarınızı da yapabileceğiniz gibi, şirketler için de çalışabilirsiniz. Eğer sermayeniz yoksa ilk etapta şirketler için çalışmanızı öneririz. Bu durumda kendi uygulamalarınız için sermaye oluşturma şansınız olacak. Yalnızca bir mobil uygulama ile zengin olabileceğinizi unutmayın. İlginizi Çekebilir; Başarılı Bir Mobil Uygulama İçin 5 Önemli Adım

8. YEMEK KAMYONU

Yemek Karavanı

İlginç gelebilir ancak gerçekten trend harika bir iş fikri. İnsanlar artık sokak lezzetlerine yoğun ilgi duymaya devam ediyor. Ayrıca festival, konser gibi çeşitli etkinliklere de katılanlar yoğun bir şekilde yemek kamyonlarına rağbet ediyor. Bir yemek kamyonu hizmeti başlatabilirsiniz.

Yemek kamyonlarının iki önemli avantajı bulunur. Birincisi maliyet, restoranlara göre çok çok düşüktür. İkincisi ise mobildirler, yani nerede potansiyel yüksek ise oraya gidebilirler. Her ikisi birleşince önemli ve göze çarpan bir iş fikri. Üstelik başlamak için ikinci el bir araç, aracı düzenlemek için 6 bin lira ve mutfak malzemeleri için de birkaç bin lira yeterli olacak. Hangi yemeklere odaklanacağınızı belirlemek için, “neyi çok lezzetli yapabilirim” sorusuna cevap bulun. Ek bilgiler için; Araba ile Seyyar Satıcılık Yapmak

9. ÇİM BAKIMI

çim

Avrupa ve ABD’de çim bakım sektörü artık milyon dolarlar yerine milyar dolarlar ile ifade ediliyor. Türkiye’de de son dönemde önemli bir sektöre dönüştü. Üstelik, Türkiye’de rekabet neredeyse yok denecek kadar az. Bir çim bakım hizmeti işi başlatarak önemli işlere imza atabilirsiniz, üstelik sermaye noktasında birkaç bin lira yeterli olacaktır. Bu iş Türkiye’de şu anda küçük şehirler için pek uygun değil, büyük şehirlerde ise ciddi potansiyel var. İşe başlamadan önce yapmanız gereken şey, size iş verece insanlar veya şirketler bulmanız olacak.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. bende iş bakıyorum ek iş olarak bir türlü karar veremiyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir