1. Anasayfa
  2. İnternetten Para Kazanmak

2022 Yılına Girerken Yeni İş Fikirleri

2022 Yılına Girerken Yeni İş Fikirleri
2018 iş fikirleri
0

Artık 2022 yılını da yavaş yavaş bitiriyoruz. 2021 yılı ile birlikte bir çok yeni sektörde yükselişlerin yaşanması bekleniyor. 2019 yılında popülaritesine değer kazandıracak Yeni İş Fikirleri ise merakla takip ediliyor.

Hemen hemen her yıl artış gösteren Mobil İnternet, 2021 yılında da rekorlarını geliştirmeye devam edecek. Bu nedenle Mobil üzerinden yapılabilecek bütün işlerin değerlenmesini beklemek yanlış değil. 2022 yılı ile birlikte internete, mobile yatırım yapanlar kazançlarını artırmaya devam edecek.

 

YENİ İŞ FİKİRLERİ
YENİ İŞ FİKİRLERİ

Türkiye’de Deloitte tarafından yapılan son ankete göre, mobil kullanıcıları 15 dakikada bir telefon ekranına bakmaya başladı. Ve bu oran her gün artış göstermeye devam ediyor. Kullanıcılar her yıl mobil interneti ve telefonları daha fazla kullanmaya devam ediyor.

İŞTE İLGİNÇ İSTATİSTİKLERDEN BAZILARI…

  1. Dünyadaki tüm dijital medyanın yüzde 55’ini mobil uygulamalar oluşturmaya başladı.
  2. Akıllı cep telefonu kullanıcılar, telefon kullanımlarının yüzde 90’ını uygulamalara harcadı.
  3. Mobil uygulamalar 2017 yılında yaklaşık olarak 70 milyar dolar gelir elde edecek.
  4. Kadın kullanıcılar haftada 31, erkek kullanıcılar haftada 29 saatini uygulamalara harcıyor.
  5. En çok kullanılan uygulamalar ise yüzde 43 ile oyunlar.
  6. En çok kullanılan ikinci uygulama kategorisi ise sosyal medya uygulamaları.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Patlayacak İş Fikirleri

Ve tüm bu rakamların hala aktif bir şekilde büyüdüğünü de belirtmek gerekiyor. Bu nedenle mobil internet ve uygulama sektörüne yatırım yapmak şu etapta yapabileceğiniz en doğru hamle olabilir. Zira 2018 yılında özellikle mobil uygulamaların gelirlerinde 1,5 kata kadar yükseliş beklendiğini söyleyelim.

Eğer bilişim sektöründe aktif olarak yer almak ve bu sektörün geleceği olduğu konusunda emin olduysanız, bu sektörde her işin de para kazandırmadığını belirtmemiz gerekiyor. Aslında sektöre hızlı girmenin zararlı olduğunu dahi belirtmeliyiz. Mobil uygulama yada internet projeniz varsa, bu projenizin önce ön incelemesini yapmanız gerekiyor. Bazı sektörlerde aşırı yığılma var, örneğin yeni bir araba oyunu uygulaması yaparak bu sektörde yer edinmek çok zor olacaktır.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

YENİ İŞ FİKİRLERİ
YENİ İŞ FİKİRLERİ

Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de 2018 yılında başarıya ulaşmak istiyorsanız, orijinal fikirlere değer vermeniz gerekiyor. Orijinal bir çok fikir emin olun zaten aklınızda, çünkü sizde bu sektörü kullanıyor ve aktif bir kullanıcısı durumundasınız. Kısaca sektörün ihtiyaçlarını ve eksikliklerini siz de biliyorsunuz.

Mobil sektöründe başarıya ulaşmanın bir diğer yolu ise reklamdır. İnternetin yaygınlaşması nedeniyle artık birebir kullanıcıya ulaşmak çok daha kolay olmuş durumda. Yani yeterli bütçeniz varsa bu sektörde tanınır olmanız çok kolay, ancak yeterli bütçeniz yoksa bu durumda orijinal fikirlere ihtiyaç duyacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  İkinci El Giyim - Kıyafet Mağazaları / Siteleri

Mobil uygulama yada internet projesine yeni giriş yapmayı düşünüyorsanız size önerebileceğimiz konular:

  1. Kesinlikle uygulama marketleri olan Google Play ve App Store’yi inceleyin. Burada trend olan ve hızla indirmesi yükselen uygulamalara göz atın. Yükselen ve trend olan uygulamaların neden yükseldiğine göz atın.
  2. Etrafınızda herkesin telefon kullandığını tahmin etmek zor değil. İnsanlara nelere ihtiyaç duyduklarını sorun.
  3. Uygulama ve oyun konusunda bir kesinlik sağlayın. Bu iki kategori çok farklı analiz ve değerlendirmeler içerir.
  4. Uygulamanızın ne kadar bütçe istediğini inceleyin. Bazı uygulamaları hazırlamak çok düşük maliyet gerektirirken, bazı uygulama ve oyunları hazırlamak onbinlerce dolara mal olabilir.
  5. Bu fikrinizi gerçeğe dönüştürebilmenin bireysel mi yoksa kurumsal mı olması gerektiğini iyi hesaplayın. Örneğin uygulama veya oyunda eğer bir ürün satacaksanız, kurumsal olmalısınız.

Tüm bu konuları hallettiğinizi varsayıyor ve herhangi bir oyun veya uygulamaya karar verdiğinizi düşünelim. Bu süreçten sonra yapmanız gereken en önemli şey, bütçe olacaktır. Bütçenizi hazırlamak için Uygulama Hazırlayacak bir şirket ile görüşmeniz gerekecek. Fikrinizi onlara açtıktan sonra sizlere ortalama bir bütçe için fikir vereceklerdir. Ayrıca unutmamanız gereken nokta, Türkiye’nin 81 ilinde uygulama yaptıracak bir yer bulamazsınız. Büyükşehirlerde bu tür çalışmaları yapan yerler var.

2018 İŞ FİKİRLERİ

Bütçe analizi çok önemli, zira uygulama veya oyununuzun yarıda kalmasını istemezsiniz.

Bütçenizin size uygun olması durumunda ise projenize başlayabilirsiniz. Projenizi, uygulamanızı hazırlayacak şirket ile birlikte hazırlamanız gerekecek. Zira, bu tür projeler daima güncelleme ister. Ve bu size ek maliyet anlamına gelecektir. Ayrıca uygulamanızın ilk döneminde büyük bir geri dönüşüm de beklemeyeceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Para Kazandıran Hobiler

Bu konudaki sorularınızı yorum bölümünde bize yöneltebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir