1. Anasayfa
  2. İnsan Kaynakları

2019 Rehberi: En İyi 10 İş Fırsatı

2019 Rehberi: En İyi 10 İş Fırsatı
0

2018 yılının ilk yarısını tamamladığımız bu günlerde birçok sektörde değişimler yaşanıyor. Bazı meslek ve iş dallarında önemli alanda eksiklikler nedeniyle iş fırsatlarında artış var. En iyi 10 iş fırsatına göz atarak meslek ve iş sürecinizi yöneltebilirsiniz.

Söz konusu veriler 2019 yılının ilk yarısına ilişkin iş ilanları portallarından derlenmiştir. Verilerin tamamı ortalama göstergeler baz alınarak hesaplanmıştır.

1. İSTATİSTİKÇİ

istatistikçiYıllık Maaş: 63.500 ₺ – İşsizlik Oranı: % 2.1

En iyi iş fırsatları listesinde ilk sırada istatistikçiler yer alıyor. Sektörde büyük ihtiyaçlar mevcut. Hemen hemen günümüzde büyük çaplı işletmelerin tamamında onlarca istatistikçi çalışmaktadır. İstatistikçiler genel olarak bir işletmedeki ürün ve hizmetlerin kar ve zarar marjları, ürün fiyatlarının belirlenmesi, işletme için veriler toplanması ve bu verilerin analiz edilmesi gibi birçok konuda görev alır.

2. AKTÜER

aktüerYıllık Maaş: 84.800 ₺ – İşsizlik Oranı: % 3.2

Finansal risk yönetimi konusunda görev alan aktüerler, işletmeler için olası riskleri görmek, engellemek için analizler yapmak ve finansal istikrarı korumak görevlerinde yer alır. Bir işletmenin ekonomik olarak ayakta kalabilmesi için aktüerlere ihtiyaç duyulmaktadır. Başlıca çalışma alanları sigortacılık sektörüdür.

3. MATEMATİKÇİ

matematikçiYıllık Maaş: 74.000 ₺ – İşsizlik Oranı: % 1.9

Bir matematikçi yalnızca okullarda öğrencilere ders vermez. Günümüzde matematikçiler hükumetin en üst düzey bürokratları arasında bile rahatlıkla girebilmektedir. Matematikçiler finansal analisti, sistem analisti gibi pozisyonlarda da önemli ölçüde yer almaktadır. En iyi iş fırsatları listesinde uzun yıllardır bulunan bir meslek dalıdır.

4. MALİYET TAHMİNCİSİ

maliyet-tahmincisiYıllık Maaş: 64.300 ₺ – İşsizlik Oranı: % 0.8

Türkiye’de pek fazla duyulmayan bir meslek dalı olmasının yanında günümüzde birçok işletmenin vazgeçilmez pozisyonları arasında yer almaktadır. Bir işletmenin karlılığının artırılmasında önemli rol oynadıkları gibi zararların önlenmesinde de en önemli pozisyonlar arasındadır. Maliyet tahmincileri, bir ürünün veya hizmetin nasıl üretileceğini, oluşturulduğunu, yönetildiğini ve fiyatlandırılacağını hesaplar. Maliyet tahmincilerinin işsizlik oranı çok düşüktür.

Bayi (franchise) Kredisi

Bayilik/Franchise açmak isteyenlere kredi veren banklara göz atabilirsiniz.

Sermayesiz İş Kurmak

Sermayeniz yok ama ticarete atılıp iş kurmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kâr Marjı Yüksek Ürünler

Kâr marjı yüksek ürünlerdeki iş fırsatlarını değerlendirerek daha kısa sürede daha hızlı büyüyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  BİM - A101 ve ŞOK İş Başvurusu & İş İlanları

5. İŞLETME OPERASYON MÜDÜRÜ

operasyon-müdürüYıllık Maaş: 104.200 ₺ – İşsizlik Oranı: % 1.8

İşletme operasyon müdürleri genel olarak bir şirketteki çeşitli bölümlerin nihai hedefe ulaşması için koordinasyonda görev alırlar. İşleri, insanları işe almak, sözleşmeleri müzakere etmek, bütçe meselelerini ele almak, genel iş operasyonlarını anlamak ve projeler için çalışma ekiplerine rehberlik etmeyi içerir. Hemen hemen her şirkette bulunan birden çok bulunan pozisyondur.

 

Türkiye’de En Çok Kazandıran 20 Meslek

6. PAZAR ARAŞTIRMA ANALİSTİ

pazar-araştırmaYıllık Maaş: 52.700 ₺ – İşsizlik Oranı: % 3.8

Pazar araştırması analistleri, müşterilerin ve tüketicilerinin kim olduğunu, tüketicilerin ne istediğini ve ne için istediklerini, ne kadar ödeyeceklerini inceler ve bu incelemeleri işletmenin ürün veya hizmetlere aktarılması için çalışırlar.

7. MUHASEBECİ

muhasebeciYıllık Maaş: 57.000 ₺ – İşsizlik Oranı: % 5.8

Mali kayıtları tutan veya denetleyen kişilere muhasebeci adı veriliyor. Her işletme muhasebeciler ile çalışmak zorundadır. Ancak muhasebeci sayının son dönemde ciddi artış yaşaması ile işsizlik oranı bir miktar artış göstermiştir. İletişim yönü yüksek muhasebeciler sektörde daha hızlı yer alabilmektedir.

 

8. FİNANSAL DANIŞMAN

finansal-danışmanYıllık Maaş: 67.300 ₺ – İşsizlik Oranı: % 2.2

Genel olarak işletmeler yerine bireylere hizmet veren finansal danışmanlar, müşterilerinin portföyünü en iyi şekilde yönlendirebilmek ve tavsiye vermek için çalışır. Çoğu zaman, finansal danışmanlar müşterileri için güvenli ve rahat bir gelecek planlamasında da yardımcı olurlar. Finansal danışmanlık riskli bir meslek dalı olmasının yanında yıllık maaşların dışında ek komisyon ödemeleri sağlar. Bu açıdan karlı bir meslek dalıdır.

9. FİNANS MÜDÜRÜ

finans-müdürüYıllık Maaş: 130.900 ₺ – İşsizlik Oranı: % 1.9

Bir işletme için en olmazsa olmaz pozisyonlar arasında yer alan finans müdürlüğü, işletmenin bütün finansal sorunları için çalışır. Finans Müdürleri, alt ekipleri ile birlikte muhasebeyi koordine eder ve finansal raporlar, nakit akış tabloları ve kar projeksiyonları üretirler. Finans Müdürleri ayrıca yasa ve yönetmelikler konusunda da üst düzey bilgi sahibi olmalıdır.

10. İK UZMANI / MÜDÜRÜ

ikYıllık Maaş: 67.100 ₺ – İşsizlik Oranı: % 4.9

İnsan Kaynakları Uzmanı veya Müdürleri genel olarak bir işletme için gerekli ve uygun personelin işe alınması konusunda görevlidir. İK Uzmanları genel olarak insan ilişkileri konusunda birer profesyoneldir. Başarılı bir İK Uzmanı çoğu zaman şirketine önemli artılar kazandırabilmektedir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir